fbpx

ההשכלה הגבוהה בישראל

עולים חדשים? מגיע לכם מלגת לימודים, וגם מלגת קיום - משרד העלייה והקליטה מבקש להקל על צעירים עולים ללמוד בישראל, ומעניק להם מלגות מלאות, של 100% משכר הלימוד לתואר ראשון או תואר שני, לימודי תעודה או לימודי הנדסאים. המהלך נועד לעזור לעולים צעירים להשתלב בשוק העבודה הישראלי, בנקודת פתיחה טובה יותר, כשהם מצוידים בתעודת הכשרה או תואר אקדמי.

סוגי המוסדות להשכלה גבוהה

בישראל ישנם 59 מוסדות להשכלה גבוהה, שמחולקים לארבעה סוגים1:

אוניברסיטאות – הן המוסדות הגדולים והמכובדים ביותר, שעוסקים במחקר ובהוראה לכל התארים האקדמיים (ראשון, שני ושלישי), במגוון רחב מאוד של תחומים. בישראל ישנם עשר אוניברסיטאות, שהן: האוניברסיטה העברית בירושלים, הטכניון – מכון טכנולוגי לישראל, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת בר-אילן, אוניברסיטת חיפה, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, מכון ויצמן למדע, אוניברסיטת אריאל בשומרון, האוניברסיטה הפתוחה ואוניברסיטת רייכמן. האוניברסיטה העברית היא האוניברסיטה הראשונה שהוקמה בישראל, והיא מדורגת כאחת המובילות בעולם.

מכללות אקדמיות – הן מוסדות העוסקים בהוראה למגוון מצומצם יותר של תחומים, בדגש על מקצועות ממוקדים, ומעניקות רק תואר ראשון או שני. בישראל ישנם 36 מכללות אקדמיות, שחלקן מתמחות בתחומים כגון: חינוך, חברה ומדעי הרוח, אמנות, עיצוב, מוסיקה, תיאטרון, קולנוע, תקשורת, עסקים, מנהל, משפטים, רפואה, רפואה שיניים, רפואה וטרינרית, פיזיותרפיה, תנועה, ספורט, חקלאות, טכנולוגיה, הנדסה, ארכיטקטורה ועוד.

מכללות מקצועיות – הן מוסדות המעניקות הכשרה והסמכה במקצועות מסוימים, ללא מתן תואר אקדמי. בישראל ישנם שמונה מכללות מקצועיות, שחלקן מתמחות בתחומים כגון: תיירות, קוסמטיקה, עיסוק, טיפול בחיות, טיפול בסביבה, טיפול בצמחים, טיפול באנשים ועוד.

שלוחות של אוניברסיטאות זרות – הן מוסדות הפועלים בישראל בשיתוף עם אוניברסיטאות מחו"ל, ומעניקים תואר אקדמי מהאוניברסיטה הזרה. בישראל ישנם חמשה מוסדות כאלה, שחלקם מתמחים בתחומים כגון: עסקים, מנהל, משפטים, תקשורת, פסיכולוגיה, חינוך, סוציולוגיה ועוד.

התהליך האקדמי בישראל מבוסס על שלוש רמות של תארים: תואר ראשון, תואר שני ותואר שלישי (דוקטורט). כל תואר דורש מספר שנים של לימודים, ובדרך כלל גם עבודות כתובות או מחקריות. התואר הראשון מתקבל לאחר שלוש או ארבע שנים של לימודים, בהתאם לתחום הלימוד. התואר השני מתקבל לאחר שתי או שלוש שנים של לימודים. ישנם מסלול עם או בלי התזה. התואר השלישי מתקבל לאחר ארבע או חמש שנים של מחקר עצמאי, בהנחיית מנחה אקדמי, והגשת עבודת דוקטורט.

כדי להתחיל את התהליך האקדמי, יש לעבור את הבגרות, שהיא מבחן לאומי שמועבר בסוף הלימודים התיכוניים, ולהשיג ציון מינימלי במבחן הקבלה לאוניברסיטאות (פסיכומטרי), שהוא מבחן סטנדרטי שמועבר על ידי המכון הלאומי לבחינות והערכה. חלק מהמוסדות דורשים גם ראיונות, המלצות, או תיקי עבודות לקבלה. התהליך האקדמי מושפע גם מהעבר הצבאי של המועמדים, שכן רוב הצעירים בישראל עוברים שירות חובה בצבא.

עלות הלימודים הגבוהים בישראל משתנה בהתאם לסוג המוסד, התחום, והתואר שאתה מעוניין ללמוד. באופן כללי, אוניברסיטאות ציבוריות הן הזולות ביותר, ומכללות פרטיות או שלוחות של אוניברסיטאות זרות הן היקרות ביותר. נכון לשנת תשפ"ד, שכר הלימוד האוניברסיטאי עומד על סכום שנתי של 11,296 ש"ח לתואר ראשון, ו – 15,265 ש"ח לתואר שני. שכר הלימוד במכללות פרטיות נע בין 35,000 ל- 42,000 ש"ח לשנה לתואר ראשון, ובין 110,000 ל- 126,000 ש"ח לכל התואר. ישנם גם תשלומים נלווים עבור דמי רווחה, אבטחה, וארגון הסטודנטים הארצי היציג.

אם אתם מחפשים דרכים להקל על העלות הגבוהה של הלימודים, ישנם מספר אפשרויות, כגון: להגיש בקשה למלגות, להשתתף בתכניות קידום חינוך למגזרים ספציפיים, ללמוד במוסדות שמציעים הנחות או תשלומים מוזלים, ללמוד במסלולים מקוונים או חלקיים.

עולים חדשים בישראל יכולים להנות ממספר תוכניות ומלגות שמטרתן לסייע להם בלימודים הגבוהים. הסיוע כולל גם תמיכה כספית בשכר הלימוד, וגם תמיכה אישית ואקדמית במהלך הלימודים. הסיוע מותנה בתנאי זכאות שונים, כגון: גיל, מעמד קליטה, מוסד או מסלול לימוד, וציוני הלימודים. הנה כמה מקורות שיכולים לעזור לך למצוא את המלגה המתאימה לך:

 

בקשה מקוונת לסיוע מהמינהל לסטודנטים עולים – שירות זה מאפשר לסטודנטים חדשים ולסטודנטים ממשיכים, להגיש בקשה לקבלת סיוע כספי ומימון מלגת לימודיהם האקדמיים לשנת הלימודים התשפ"ד (2023-2024) מהמינהל לסטודנטים עולים.

תנאי זכאות לקבלת סיוע ומלגת לימודים – המינהל לסטודנטים עולים פועל לעידוד עלייה ולימודים גבוהים בישראל של צעירים מכל העולם. המינהל מלווה את הסטודנט עוד בהיותו בחו"ל בשלב תכנון הלימודים בישראל ועד לסיום הלימודים. המינהל מעניק מלגות לימודים ומגוון רחב של תוכניות לליווי חברתי, אישי, ואקדמי. לפניכם מידע על תנאי הזכאות, היקף הסיוע והשירותים הייחודיים שהמינהל מעניק לסטודנטים העולים.

עולים חדשים? מגיע לכם מלגת לימודים, וגם מלגת קיום – משרד העלייה והקליטה מבקש להקל על צעירים עולים ללמוד בישראל, ומעניק להם מלגות מלאות, של 100% משכר הלימוד לתואר ראשון או תואר שני, לימודי תעודה או לימודי הנדסאים. המהלך נועד לעזור לעולים צעירים להשתלב בשוק העבודה הישראלי, בנקודת פתיחה טובה יותר, כשהם מצוידים בתעודת הכשרה או תואר אקדמי.

אנחנו מאחלים לכם לימוד מהנה ופורה!

More Posts

La educación superior en Israel

¿Nuevos inmigrantes? Tienen derecho a una beca de estudios y a un subsidio de manutención: el Ministerio de Aliá e Integración busca facilitar la integración de los jóvenes inmigrantes en Israel al proporcionarles becas completas del 100% de la matrícula para una licenciatura, una maestría, cursos o una educación en ingeniería. Esta iniciativa busca ayudar a los jóvenes inmigrantes a integrarse en el mercado laboral israelí en una mejor posición inicial, equipados con una certificación profesional o título académico.

Higher education in Israel

New immigrants? You are entitled to a study scholarship and a living stipend - The Ministry of Aliyah and Integration seeks to ease young immigrant integration in Israel by providing full coverage scholarships of 100% of tuition fees for a bachelor’s, master's, courses or engineering education. This initiative is intended to help young immigrants integrate into the Israeli job market in a better starting position, equipped with a professional certification or academic degree.

Высшее образование в Израиле

Новые репатрианты? Вам положены стипендия на обучение и стипендия на проживание - Министерство алии и интеграции стремится облегчить молодым репатриантам учебу в Израиле, предоставляя им полные стипендии в размере 100% от стоимости обучения на бакалавриат, магистратуру, курсы или инженерное образование. Эта инициатива призвана помочь молодым репатриантам интегрироваться на израильском рынке труда, имея лучшую стартовую позицию, будучи вооруженными свидетельством о повышении квалификации или академической степенью.

גיור – הצטרפות לעם ישראל

אנו מזמינים אתכם, עולים יקרים שאינם מוכרים כיהודים על פי ההלכה, לעבור תהליך גיור ולהפוך לחלק בלתי נפרד מעם ישראל. הגיור כולל לימוד על היהדות, קבלת מצוות, טבילה ומילה. בואו להצטרף אלינו.

Программа ТАКА

Уникальная программа для студентов – репатриантов, предназначенная для успешной интеграции в академический мир Израиля!

El sistema de transporte de Israel

Israel ofrece un sistema de transporte público eficiente y cómodo que incluye autobuses, trenes, taxis y transporte privado. El pago se puede realizar con la tarjeta electrónica Rav-Kav o aplicaciones móviles. Es importante cumplir con las normas de tráfico y garantizar la seguridad vial.